557af7e8-7f9d-4d51-9dca-ab232971178f
Tilbage

Grafisk facilitering

Engagement, kommunikation og oplysning - Arrangementsnummer 1085

Målgruppe

Medlemsorganisationer med interesse for at lære mere om grafisk facilitering

Læringsmål

På kurset vil du få en introduktion til grafisk facilitering, og forståelse for hvordan du kan benytte værktøjerne. Praktiske øvelser vil bidrage til din erfaring næste gang du skal facilitere et arrangement i Jeres organisation.

Indhold

Mia Pallisgaard fra Procesværkstedet kommer på besøg og underviser interesserede medlemmer i Grafisk Facilitering.

  • Kurset er målrettet Jeres facilitering af workshops, formidling af organisationens arbejde, og evt. undervisning af frivillige. Er du interesseret i at deltage og har specifikke ønsker til i hvilken kontekst du vil anvende Grafisk Facilitering - er du meget velkommen til at kontakte lks@cisu.dk (senest 18.02), så vil vi forsøge at inkludere det i undervisningen.


Dagens program - 15:30-19:30

  1. Genfind din indre tegner
  2. Grundtankerne bag grafisk facilitering - principper og anvendelse
  3. Den visuelle værktøjskasse
  4. Udvikling af ikonbibliotek
  5. Sæt alle de lærte elementer sammen
  6. Eksempler på anvendelse af grafisk facilitering
  7. Design af eget visuelt produkt


Indledningsvis går vi i gang med at genfinde vores visuelle sprog: Det primære fokus i grafisk facilitering er ikke illustrationerne, men selve det at visualisere information gennem ord, illustration og proces, så man ser og forstår den større helhed. Det handler ikke om, at tegningerne er pæne - det er hverken kunst eller en konkurrence - det handler om, at tegningerne formidler budskabet.

Herefter bliver I introduceret til grundtankerne bag grafisk facilitering, herunder principper og anvendelsesmuligheder.

Når tuschen er i fart, tager vi hul på den visuelle værktøjskasse, hvor I lærer basale tegneteknikker, så I let kan visualisere hvem, hvad, hvor, hvornår og hvordan.

Når grundelementerne er på plads, skal vi i gang med at skræddersy ikoner til jeres kontekst. Her lærer I at udvikle jeres egne ikoner på en let måde. Som en slags svendeprøve på alle de tillærte visuelle værktøjer, skal elementerne nu sættes sammen. Denne øvelse giver jer en fornemmelse af, hvor enkelt og hurtigt I nu kan formidle et budskab/en proces grafisk. Vi slutter af med, at I designer jeres eget visuelle produkt som passer til jeres hverdag.


Deltagernes hjemmeopgave

Tænk rigtig gerne over følgende spørgsmål, inden vi ses på kurset: Hvad er jeg optaget af i mit arbejde, og hvordan håber jeg, at grafisk facilitering kan bidrage? 


Læs mere om Mia Pallisgaard og Procesværkstedet her

Baggrundsmateriale

TBD

Tilmeld til arrangement

Vælg afholdesestidspunkt

Gå til kurv