Tilbage

Tilgange til do-no-harm princippet (online)

Planlægning og styring af indsatser - Arrangementsnummer 1003

Målgruppe

Webinaret er for medlemmer, der arbejder i en skrøbelig kontekst og gerne vil vide mere om Do No Harm princippet. Det forudsætter ikke nogen erfaring med Do No Harm.

Læringsmål

Deltagerne vil få en forståelse af Do No Harm begrebet, og hvordan det kan anvendes i planlægning af indsatser i en skrøbelig kontekst.

Indhold

Do No Harm begrebet kommer fra den humanitære verden or arbejde i konfliktområder, men bliver mere og mere vigtigt i udviklingssammenhæng, især når konteksten, man arbejder i, er skrøbelig, og når man arbejder med en målgruppe, der er særlig sårbar. Do No Harm hænger sammen med Conflict-Sensitivity. Hos CISU nævnes Do No Harm princippet i retningslinjerne for Civilsamfundspuljen, når I søger puljen til indsatser i nexus og skrøbelige kontekster.

Webinaret vil starte med en kort intro til Do No Harm. Derefter vil der blive præsenteret redskaber til at analysere konteksten og sætte en i stand til at planlægge indsatser der ikke gør skade, hverken tilsigtet eller utilsigtet.

Vi vil efter præsentationen anvende Do No Harm på en case. Maria Pade Lange (Dansk Flygtningehjælp / 16 års erfaring med peacebuilding og arbejde i konflikt-sensitive kontekster) vil guide os gennem casen. Der vil være tid til diskussion af de forskellige præsenterede muligheder af Do No Harm og Do Some Good.

Kursusansvarlig: Rådgiver Christoph Lodemann / chl@cisu.dk

Tilmeld til arrangement

Vælg afholdesestidspunkt

Gå til kurv