Tilbage

Tilgange til do-no-harm princippet (online)

Planlægning og styring af indsatser - Arrangementsnummer 1003

Målgruppe

Webinaret er for medlemmer, der arbejder i en skrøbelig kontekst og gerne vil vide mere om do-no-harm princippet. Det forudsætter ikke nogen erfaring med do-no-harm.

Læringsmål

Deltagerne vil få en forståelse af do-no-harm begrebet, og hvordan det kan anvendes i planlægning af indsatser i en skrøbelig kontekst.

Indhold

Do-no-harm begrebet kommer fra den humanitære verden, men bliver mere og mere vigtigt i udviklingssammenhæng, især når konteksten, man arbejder i, er skrøbelig, og når man arbejder med en målgruppe, der er særlig sårbar. Det handler en stor del om conflict-sensitivity. Hos CISU nævnes do-no-harm princippet i retningslinjerne for Civilsamfundspuljen, når I søger puljen til indsatser i nexus og skrøbelige kontekster.

Webinaret vil starte med en kort intro til do-no-harm princippet og en begrebsafklaring. Derefter vil der blive præsenteret redskaber til analysen af konteksten. Redskaberne skal sætte en i stand til at planlægge indsatser der ikke gør skade, hverken tilsigtet eller utilsigtet.

Vi vil efter præsentationen anvende redskaberne i forskellige situationer (beskrevet som scenarier), hvor der er potentiel risiko for at gøre skade. På den måde vil deltagerne bidrage til at identificere forskellige forslag til at undgå at gør skade. De vil være tid til diskussion af de forskellige præsenterede muligheder for at undgå at gøre skade.

Webinaret afsluttes med en opsummering af muligheder for at styrke ens do-no-harm princip, og hvordan det kan indgå i planlægning og beskrivelsen af ens indsats.

Kursusansvarlig: Rådgiver Christoph Lodemann / chl@cisu.dk

Tilmeld til arrangement

Vælg afholdesestidspunkt

29 plads(er) tilbage. Webinar (M) - Online Pris for medlemmer: Gratis (Kun for medlemmer)
Gå til kurv